Scroll Top

Mały Ratownik – warsztaty dla dzieci

Zajęcia dla dzieci z pierwszej pomocy i bezpieczeństwa – projekt Mały Ratownik

Kursy pierwszej pomocy w Opolu, nauka pierwszej pomocy Opole, szkolenie z pierwszej pomocy dla firm Opole, szkolenie z pierwszej pomocy pediatrycznej Opole, pierwsza pomoc pytania i odpowiedzi pierwsza pomoc Opole, AED Wrocław, kursy z pierwszej pomocy dla firm w Opolu, kurs pierwszej pomocy Opolskie, Pierwsza Pomoc online Opole, Pierwsza pomoc dla trenerów

Celem projektu jest wyrobienie prawidłowych postaw zachowania u dzieci oraz przygotowanie ich do szybkiego, sprawnego i bezpiecznego działania w obliczu zagrożenia.

Po zajęciach z pierwszej pomocy dla dzieci, uczestnicy będą potrafili prawidłowo zadbać o bezpieczeństwo własne, ocenić stan osoby poszkodowanej oraz prawidłowo wezwać służby ratunkowe

Ćwiczymy przede wszystkim z naszym dużym pluszowym misiem, którego głównym zadaniem jest udawanie rannego. Dzięki temu dzieci łatwiej przyzwyczają się do trudnej sytuacji i szybciej udzielą pierwszej pomocy. Dodatkowo korzystamy z najnowszych fantomów QCPR firmy Laerdal oraz kamizelki ACT Fast, która jest rewelacyjną pomocą przy symulowaniu zakrztuszeń. Na koniec zajęć wykorzystujemy prawdziwe bandaże oraz inne materiały opatrunkowe takie jak koce termiczne oraz gazy.

Kurs pierwszej pomocy, Pierwsza Pomoc Opole, Pierwsza Pomoc dla dzieci, Kurs pierwszej pomocy pediatryczny, szkolenie dla pracowników z pierwszej pomocy,

Grupy szkolne i przedszkolne

Zajęcia prowadzimy dla dowolnej liczby uczestników. Mimo nie ograniczania się ilością uczestników to staramy się nie łączyć grup, szczególnie przedszkolnych. W trakcie zajęć uczestniczą z nami opiekunowie dzieci, czyli rodzice, wychowawcy lub opiekunowie grup. Dzięki takiemu założeniu dzieci naśladują dorosłych oraz łatwiej przyswajają nową wiedzę i umiejętności

Program dla dzieci –
kurs pierwszej pomocy

Za każdym razem program jest indywidualnie dostosowany do uczestników w zależności od wcześniej prowadzonych zajęć oraz od wieku dzieci.

Kurs pierwszej pomocy a SARS – CoV2

Bezpieczeństwo na naszych zajęciach to PODSTAWA. Do dyspozycji uczestników zawsze jest dostępny środek do dezynfekcji, rękawiczki jednorazowe oraz maski jednorazowe.

Pracujemy w małych grupach lub na świeżym powietrzu, zawsze zachowując odpowiednią odległość między stanowiskami ćwiczących.